Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
René van Maanen van Webburo Spring

Webburo Spring

Maak online en offline sprongen!

Benader mij voor:

  • Interview
  • Samenwerken
  • Advies

René van Maanen

Ik heb veel ervaring met deze doelgroep. Ik heb gezinsleden met autisme. Het is een uitdaging om mee te draaien in een maatschappij die van alles verwacht van iedereen. Ik wil mijn best doen om iedereen een kans te geven een start te maken en zich nuttig te kunnen voelen. Ik help je hier graag bij.

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

Onze ervaringen zijn over het algemeen positief. We hebben inmiddels meerdere potentiele medewerkers hier gehad en allemaal hebben ze iets kunnen toevoegen aan ons bedrijf. De één wat meer dan de ander. Wat zo mooi is aan deze doelgroep, is dat ze allemaal heel goed weten waar hun grens ligt. Ze weten heel goed wat ze nodig hebben om te kunnen werken. Als het bedrijf dat kan bieden, dan heb je een geweldige medewerker. Wat ik vaak vertel, is dat iedereen beperkingen heeft. Alleen bij deze doelgroep is duidelijk wat de beperking is, terwijl dit bij "gewone" medewerkers niet bekend is. Die lopen ineens tegen een onbekende beperking aan en vallen daardoor uit. Het duurt dan heel lang voordat die persoon weer verder kan. Deze doelgroep heeft vaak al zoveel zelfkennis dat je als werkgever slechts hierin hoeft te bepalen of je hier wel of niet aan kan of wil voldoen om iemand aan te nemen.

Waarom zou je twijfelen?

Eigenlijk kan ik alleen maar adviseren om het eens te proberen met iemand die mogelijk past bij je bedrijf en geschikt is om de werkzaamheden uit te voeren. De begeleiding van instanties is meestal zo goed, dat zij je wel helpen met het aanpassen van je onderneming (of slechts een ruimte), zodat iemand wel voor je kan werken. Wat je er voor terug krijgt is zo veel. Een "gewone" medewerker komt vooral geld bij je verdienen. De mensen uit deze doelgroep zijn vaak zo blij dat ze werk hebben, dat elke dag bijna een feestje is. Met een glimlach komen ze binnen, zijn super gemotiveerd omdat ze eindelijk weer iets betekenen voor de maatschappij en voor zichzelf. Moe maar voldaan gaan ze weer naar huis. Kijk samen hoeveel uur er gewerkt kan worden per week. Zoek samen naar de grens en blijf in gesprek.

In eerste instantie denk je niet aan een Garantiebaan in onze branche. Zeker niet als je je bedenkt dat veel kandidaten niet geheel geschoold zijn in dit werkveld. Door motivatie kan een medewerker snel worden ingewerkt en groeien in zijn functie. Vooral de motivatie is erg belangrijk. Die komt van twee kanten. We denken in mogelijkheden en hebben de ambitie om hier wat moois van te maken.

René van Maanen van Webburo Spring René van Maanen van Webburo Spring
Maak online en offline sprongen!
Blogs

Blogs van René van Maanen

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

René van Maanen
Je kunt medewerkers zoeken via headhunters of uitzendbureaus, maar je kunt ook navragen bij UWV of een werkplein of zij geschikte medewerkers hebben.