Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
René van Maanen van Webburo Spring

Webburo Spring

Maak online en offline sprongen!

Benader mij voor:

  • Interview
  • Samenwerken
  • Advies

René van Maanen

Ik heb veel ervaring met deze doelgroep. Ik heb gezinsleden met autisme. Het is een uitdaging om mee te draaien in een maatschappij die van alles verwacht van iedereen. Ik wil mijn best doen om iedereen een kans te geven een start te maken en zich nuttig te kunnen voelen. Ik help je hier graag bij.

Verkoop meer door je toegankelijkheid te vergroten

Voor de buitenwereld heb ik mensen in dienst die een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. Ik zie vooral talentvolle mensen die met al hun aandacht websites ontwikkelen. Zij gedijen goed in een omgeving waarin er de rust is om je te concentreren, de aandacht om de planning van de dag door te nemen en het vertrouwen dat je niet alleen websites, maar ook jezelf kunt ontwikkelen. Ik leg liever de nadruk op de kwaliteiten van mijn personeel en daarom heb ik het liever over ‘Super Focus Team’.

Als sociaal ondernemer word ik vaak aangesproken op het sociale deel; dat ik mensen met autisme een baan biedt, hen opleidt om websites te ontwikkelen en rekening met hen houdt in mijn bedrijfsvoering en werkprocessen. Maar als ondernemer heb ik ook gewoon een bedrijf te runnen, dus ik moet klanten binnenhalen en omzet genereren. Sociaal ondernemer zijn is niet hetzelfde als liefdadigheidswerk. Dat geldt ook voor mijn medewerkers.

Mijn personeel doet geen liefdadigheidswerk.

Sterker nog, als je medewerkers geen waarde toevoegen aan je organisatie zet je ze niet op de goede manier in.

Veel website zijn overweldigend en bevatten een waterval aan informatie. Vooral websites van de grotere online winkels zijn er heel goed in om je keuzestress te geven. Wanneer je een specifiek product zoekt is het makkelijk, maar als je nog ‘zoekende’ bent is het aanbod te groot. Je weet wel, iets met die spreekwoordelijke bomen en een bos. En voor je het weet klik je maar wat aan en bestel je iets om maar van die keuze af te zijn. Voor mijn team, mensen met autisme is dit dagelijkse realiteit. Zij hebben al zo vaak hun neus gestoten dat ze er niet eens meer aan beginnen.

Inclusiviteit stopt niet op de werkvloer, we willen ook digitaal inclusief werken. Al jaren sudderde de wens om websites te ontwikkelen die begrijpelijk zijn voor iedereen. Technisch gezien komt hier heel wat bij kijken en het liefst wil ik de drempel zo laag mogelijk houden zodat zoveel mogelijk ondernemers en organisaties dit kunnen toepassen. Wat het er niet makkelijker op maakt is dat er geen pasklare oplossing is; wat voor de ene groep een verbetering is, kan weer een verslechtering zijn voor de andere. Tijd om de impasse te doorbreken en ik legde de vraag voor aan mijn Super Focus Team. Zij weten tenslotte precies waar zij tegenaan lopen en wat er nodig is.

De oplossing bleek verbluffend eenvoudig en tegelijk briljant: samen met het team is er een module ontwikkeld, waarmee de website in verschillende standen gezet kan worden. Dit houdt in dat een bezoeker van de website zélf de tekst kan vergroten en ook weer verkleinen. Maar ook de kleuren monochroom kan laten tonen, of juist een hoger contrast aanbrengen, of juist in een negatief. En voor wie het wil kunnen alle linkjes worden onderstreept.

Werkend met een module zorgt er ook voor dat ook bestaande websites kunnen ondersteunen met het vergroten van hun toegankelijkheid. Deze techniek is op bijna elke website toepasbaar omdat het in de eigen website wordt geïnstalleerd en geconfigureerd. Hiermee vergroten we het gebruiksgemak voor de voor bedrijven en organisatie aanzienlijk en zijn we een stap dichterbij ons doel om alle websites in Nederland toegankelijk te maken.


Tijdens de MeetUP van 27 september a.s. vertelt René van Maanen meer over zijn team en de toegankelijkheid van websites.

René van Maanen van Webburo Spring René van Maanen van Webburo Spring
Maak online en offline sprongen!
Blogs

Blogs van René van Maanen

Verkoop meer door je toegankelijkheid te vergroten

René van Maanen
Voor de buitenwereld heb ik mensen in dienst die een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. Ik zie vooral talentvolle mensen die websites ontwikkelen.

Gun iedereen jouw producten en diensten

René van Maanen
Een overzichtelijke website is voor de meeste mensen een open deur. Totdat je je realiseert dat overzichtelijkheid niet voor iedereen hetzelfde is.

Houd de aandacht vast, gebruik minder prikkels

René van Maanen
Aandacht voor autisme is in deze hectische wereld erg belangrijk. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

René van Maanen
Je kunt medewerkers zoeken via headhunters of uitzendbureaus, maar je kunt ook navragen bij UWV of een werkplein of zij geschikte medewerkers hebben.