Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
John Ouwendijk van fit20 Gouda

fit20 Gouda

Fit in 20 minuten per week.

Benader mij voor:

  • Interview
  • Samenwerken
  • Training
  • Advies

John Ouwendijk

Een innovatieve en unieke gezondheidstraining gericht op persoonlijke doelen. Je traint altijd onder begeleiding zodat de oefeningen staan afgesteld op jouw mogelijkheden en jouw kunnen. Hierdoor geschikt voor(top)sporters, maar ook om aan te sterken na een blessure en voor ouderen.

Spierarmoede

Als oorzaak van de toename van valpartijen onder ouderen worden een aantal zaken genoemd. Oudere mensen wonen langer thuis, ze zijn actiever wat risico’s met zich meebrengt, ze bewegen te weinig of ze verliezen soms hun evenwicht door bijwerkingen van medicatie.

Spierarmoede, een steeds vaker voorkomende ziekte, wordt opvallend genoeg nauwelijks benoemd. Drie jaar geleden erkende de Wereldgezondheidsorganisatie spierarmoede eindelijk als een ziekte. De aandoening is één van de belangrijkste oorzaken van instabiliteit bij ouderen, aldus een recent onderzoek dat de noodklok luidt over het uitblijven van behandeling van deze ziekte.

Vanaf ons dertigste verliezen wij gemiddeld één procent spiermassa per jaar. Met een beetje pech heb je als je de tachtig haalt nog maar de helft van je oorspronkelijke spiermassa over.

Wat ontzettend jammer is dat. We sparen een leven lang voor een pensioen zodat we onze oude dag niet in armoede beleven. Maar door ieder jaar een procent van onze spierkracht in te leveren gaan we lijden aan spierarmoede.

Nederlanders zijn een spaarzaam volk. Laten we ook zorgen voor een blijvend gezond spiersaldo. Hoe doe je dat? Door je spieren niet te sparen. Belast ze kort maar wel krachtig op een veilige manier tot de grens van hun kunnen. Zo worden onze spieren sterker. Iedere fit20 training stort je een bijdrage op je spiersaldo. Dit levert je zowel vandaag als op je oude dag een mooi rendement op.


John Ouwendijk van fit20 Gouda John Ouwendijk van fit20 Gouda
Fit in 20 minuten per week.
Blogs

Blogs van John Ouwendijk

Spierarmoede

John Ouwendijk
Een gezond spiersaldo is heel belangrijk.