Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
Esther van Berk van De Visiegraaf

De Visiegraaf

Laat zien waar je voor staat!

Benader mij voor:

  • Interview
  • Samenwerken
  • Training
  • Advies
  • Lezing

Esther van Berk

De Visiegraaf. Video’s voor sociale media, waarin je informeert, motiveert en inspireert. Zo word je 'the one to go to' in jouw vakgebied Laat zien waar je voor staat!

Je helpt helemaal niemand door jezelf klein te houden

Bescheidenheid is een deugd – dat is absoluut waar. Maar bescheidenheid is iets totaal anders dan jezelf klein houden.

Als ik mensen zie die dat laatste doen, voel ik bijna letterlijk pijn. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we hier niet zijn om onszelf klein te houden, maar om onze talenten in te zetten ten behoeve van anderen. Als we dat allemaal doen, leren we elkaar te waarderen en respecteren om alles wat we zelf niet kunnen, en kunnen we vrijuit en met liefde aanbieden waar we wel goed in zijn.

Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak video’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Dat zijn vaak professionals die ongelofelijk goed zijn in hun vak, maar die marketing, sales en acquisitie bijna vies vinden. Omdat ze daarbij het gevoel hebben dat ze kil en koud zichzelf moeten verkopen. Iets aan de man moeten brengen waar niemand behoefte aan heeft.

Niets is natuurlijk minder waar. Deze professionals hebben geweldige kwaliteiten, en die mogen ze aan de hele wereld laten zien. Alleen zit daar dus een grote drempel. Want dan komen er allerlei twijfels om de hoek: “Zit hier wel iemand op te wachten?” “Ben ik nou zoveel beter dan een ander?” “Waarom zouden mensen voor mij kiezen?”

Ik help die ondernemers over hun drempels heen, en ik laat ze ervaren hoe gaaf het is om in korte video’s kun kennis te delen. Eigenlijk exact wat ze in hun dagelijks werk ook doen. Advies geven, mensen inspireren en motiveren. Mensen een eindje verder helpen.

Natuurlijk is het spannend om voor de camera te gaan. Je bent in alles zichtbaar. In een groot bereik op social media; je gezicht, je stem, je mimiek – alles zit erin. En dat is juist de kracht van video; in een paar seconden heeft iemand gevoel bij je. Dat is eng, maar ook heel prettig. Vooral voor de kijker, omdat die binnen een paar seconden weet of het goed voelt bij jou.

Ik vergelijk het vaak met het gevoel dat je hebt als je op de top van een berg staat. Dan voel je je groot en klein tegelijk. Groot omdat je een prestatie hebt geleverd waar je trots op mag zijn, en klein omdat je ziet wat een enorm klein onderdeeltje je bent van die grote, wondere wereld.

Dat gevoel gun ik elke ondernemer. Trots en voldoening over je kwaliteiten en prestaties, en bescheidenheid omdat je weet dat er nog zoveel meer is dan dat. Het mag er allemaal zijn – we hebben het allemaal nodig.

Ga jij met me mee op reis naar die top?

Esther van Berk van De Visiegraaf Esther van Berk van De Visiegraaf
Laat zien waar je voor staat!
Blogs

Blogs van Esther van Berk

Je helpt helemaal niemand door jezelf klein te houden

Esther van Berk
Bescheidenheid is een deugd – dat is absoluut waar. Maar bescheidenheid is iets totaal anders dan jezelf klein houden.