Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
Dorothee Beens van Verschil in Zaken

Verschil in Zaken

Deel je kennis, creëer meer waarde!

Benader mij voor:

  • Interview
  • Samenwerken
  • Training
  • Advies
  • Lezing

Dorothee Beens

Ik zet de schijnwerper op mensen met goede ideeën, zodat die gevonden worden door andere mensen met wie ze kunnen samenwerken. Zodat ze nog beter verschil kunnen maken. Verbinding, gecombineerd met diepgang en plezier.

Afval als waardevolle bijvangst

Tijdens een training zag ik een deelnemer de doppen van de lege flessen halen en in haar tas stoppen. Toen ze mijn verbaasde blik zag vertelde ze me dat ze deze doppen spaarde voor KNGF Geleidehonden. Deze doppen worden ingezameld en verkocht aan verwerkingsbedrijven die er granulaat van maakt; een grondstof voor plastic producten als bloempotten, pallets en speelgoed.

Ik was verbluft door de eenvoud en het gemak om een bijdrage te leveren. Ik hoef alleen maar een dop van een leeg melkpak af te schroeven en deze in een zak te gooien die aan de binnenkant van mijn kast hangt. Het kost me niets, maar het levert me zo'n goed gevoel op dat ik met 1 gebaar een goed doel steun en een bijdrage lever aan het milieu.

Voor mij was dit het begin om anders te kijken naar hoe ik de dingen organiseer, thuis, maar ook in mijn bedrijf. Om veranderingen tot stand te brengen kun je al met een kleine stap waarde toevoegen. Dat zouden meer mensen moeten weten! (Nu weet je gelijk hoe Verschil in Zaken is ontstaan). Ik help ondernemers om hun verhaal goed voor het voetlicht te brengen, en vooral diegene die het verschil willen maken met hun business.

En het werkt.

Toen ik tijdens een netwerkbijeenkomst pitchte over de dopjes belde een banketbakker mij na afloop; hier wilde hij meer van weten. Binnen zijn bakkerij houdt hij talloze van deze doppen over. In plaats van deze in grote getalen weg te gooien vond hij het een sympathieker idee om deze te doneren aan de stichting. ‘Als ik een ander kan helpen en ook nog eens voorkom dat die doppen op de afvalhoop komen, dan hebben we er allemaal wat aan’.

Weet jij welke waarde jij laat liggen of zelfs weggooit? Wat je normaal als afval ziet, een noodzakelijk kwaad of misschien wel een ergernis zou zo maar heel waardevol kunnen zijn. Voor je eigen bedrijf of voor een ander. Kijk eens met een andere blik, wie weet kun je je zelf en een ander hiermee helpen.

Dorothee Beens van Verschil in Zaken Dorothee Beens van Verschil in Zaken
Deel je kennis, creëer meer waarde!
Blogs

Blogs van Dorothee Beens

Afval als waardevolle bijvangst

Dorothee Beens
'Als ik een ander kan helpen en ook nog eens voorkom dat die doppen op de afvalhoop komen, dan hebben we er allemaal wat aan’.

De Homo Plasticus

Dorothee Beens
Via de lucht en ons voedsel krijgen we microplastics binnen en dat vindt een weg in ons lijf. Ik krijg gelijk beelden van een nieuw menssoort á la Iro

50 Shades of green

Dorothee Beens
Inrichting van de zakelijke buitenruimte, uitnodigend en groen.

Hoe verzorg je een goede online bijeenkomst?

Dorothee Beens
Voel je tegenzin om online te gaan trainen, coachen of presenteren? Ik leef met je mee, want live is zo veel leuker en beter. Maar toch…

De kracht van 'nieuw'

Dorothee Beens
Dat Meneer van Basten wat te zeggen heeft over een speler van Oranje, dat is op zich niet heel bijzonder te noemen. De reactie van de speler over deze

Win-win-win

Dorothee Beens
Door weer lol te krijgen in geld uitgeven, lukte het me om al mijn spaardoelen te halen.

Hebben of tegoed houden

Dorothee Beens
Soms zakte me de moed in de schoenen, tot mijn eigen verrassing kijk ik nu met trots en voldoening terug.