Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
Evenementen

Evenement Gouda Maakt Toekomst van Dorothee Beens van Verschil in Zaken

21-05

Gouda Maakt Toekomst

Dorothee Beens - Verschil in Zaken

Danielle Pascal Verzijl - Danielle Pascal

Dongge Veenstra - Zjee Café

zaterdag 21 mei | 11:00 uur | GOUDasfalt | € 0,00

Een festival voor een duurzame toekomst

DE plek waar je toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden! Je vindt er kramen vol lokale, vintage, bio, zero waste, upcycle en handgemaakte producten; workshops om je klaar te stomen voor de toekomst; sprekers die hun tijd vooruit zijn; straattheater en film met toekomstperspectief; muziek met een activistisch randje, veggie en vegan foodtrucks en nog veel meer.

Dit gloednieuwe festival voor jong en oud is onderdeel van de viering van het 750 jarige bestaan van de stad Gouda. Een stad die vooral bekend staat om haar vele ambachten uit het verleden. Gouda Maakt Toekomst laat zien dat er juist nu veel (toekomst)makers zijn die voorop lopen richting een duurzame toekomst.

Wat kun je op het festival verwachten:

Makers markt en meer

Origineler krijg je het niet! Shoppen bij zo’n 30 unieke kramen vol met hippe vintage, handgemaakt en upcycle. Denk aan ringen ter plekke gemaakt van oude theelepeltjes, wasbare luiers met leuke prints, tassen van hergebruikt leer, riemen van fietsbanden, vintage kleding en heel veel meer.

Workshops en andere activiteiten

Maak van afvalhout je eigen borrelplank, waxinelichthouder of kandelaar, check wat mode ‘echt’ maakt tijdens de circulaire modeshow of heb je altijd al willen wildplukken? Dit is een kleine greep uit de activiteiten voor jong en oud waar je aan mee kunt doen.

Muziek, talks, theater en film

Luister naar muziek die je raakt! Laat je inspireren door de talks over hoe jij op een huis-tuin-en-keuken-manier het verschil kan maken. Wordt geprikkeld door het straattheater of loop gewoon even binnen bij de groene bioscoop.

Food

(H)eerlijker kan bijna niet! Naast vega(n) food kun je op het festival ook gewoon je boodschappen doen. Er zijn kramen met lokale, bio, glutenvrije, verpakkingsvrije en anderen verantwoord etenswaar. Vergeet dan ook zeker niet je eigen zakjes en potten mee te nemen zodat ze weer gevuld mee naar huis gaan.

Let it grow

Speciaal voor alle groene vingers onder ons is er een heuse stekjes, zaden en planten markt bij de Warmoezerij. Zijn je vingers nog niet zo groen, ook moestuinadvies is hier in overvloed te halen.

Bereikbaarheid

Kom lekker op de fiets of steek voor €1,- met het pontje GEIN de Hollandse IJssel over. Wil je toch met de auto komen? Hou er rekening mee dat er geen parkeerplekken zijn voor bezoekers op en bij het GOUDasfalt. Parkeren kan o.a. op Klein Amerika. Vanuit hier loop en vaar je het laatste stukje. Voor mindervaliden zijn er wel enkele parkeerplekken aanwezig.

Het festival Gouda Maakt Toekomst is een initiatief van de Werkgroep Duurzaamheid Gouda, wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Gouda750 en GoudApot. Diverse Verschilmakers van Verschil in Zaken dragen dit evenement een warm hart toe en leveren een bijdrage. 

Vrij toegankelijk, dus aanmelden is niet nodig. 

Inschrijven

07-07

Kennissessie: Online bijeenkomsten organiseren

Dorothee Beens - Verschil in Zaken

donderdag 07 juli | 10:00 uur | Online via Zoom | € 19,00

Tips & tricks voor informatieve en interactieve online bijeenkomsten

Inschrijven Meer informatie

03-06

Je bedrijf in begrijpelijke taal

Mieke van Kreuningen - Taalpraktijk Mieke Prins

vrijdag 03 juni | 09:30 uur | Online meeting | Online | € 149,00

Teksten die al je lezers meteen snappen.

Inschrijven Meer informatie