Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

René van Maanen

Verkoop meer door je toegankelijkheid te vergroten

Voor de buitenwereld heb ik mensen in dienst die een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. Ik zie vooral talentvolle mensen die met al hun aandacht websites ontwikkelen. Zij gedijen goed in een omgeving waarin er de rust is om je te concentreren, de aandacht om de planning van de dag door te nemen en het vertrouwen dat je niet alleen websites, maar ook jezelf kunt ontwikkelen. Ik leg liever de nadruk op de kwaliteiten van mijn personeel en daarom heb ik het liever over ‘Super Focus Team’.

Als sociaal ondernemer word ik vaak aangesproken op het sociale deel; dat ik mensen met autisme een baan biedt, hen opleidt om websites te ontwikkelen en rekening met hen houdt in mijn bedrijfsvoering en werkprocessen. Maar als ondernemer heb ik ook gewoon een bedrijf te runnen, dus ik moet klanten binnenhalen en omzet genereren. Sociaal ondernemer zijn is niet hetzelfde als liefdadigheidswerk. Dat geldt ook voor mijn medewerkers.

Mijn personeel doet geen liefdadigheidswerk.

Sterker nog, als je medewerkers geen waarde toevoegen aan je organisatie zet je ze niet op de goede manier in.

Veel website zijn overweldigend en bevatten een waterval aan informatie. Vooral websites van de grotere online winkels zijn er heel goed in om je keuzestress te geven. Wanneer je een specifiek product zoekt is het makkelijk, maar als je nog ‘zoekende’ bent is het aanbod te groot. Je weet wel, iets met die spreekwoordelijke bomen en een bos. En voor je het weet klik je maar wat aan en bestel je iets om maar van die keuze af te zijn. Voor mijn team, mensen met autisme is dit dagelijkse realiteit. Zij hebben al zo vaak hun neus gestoten dat ze er niet eens meer aan beginnen.

Inclusiviteit stopt niet op de werkvloer, we willen ook digitaal inclusief werken. Al jaren sudderde de wens om websites te ontwikkelen die begrijpelijk zijn voor iedereen. Technisch gezien komt hier heel wat bij kijken en het liefst wil ik de drempel zo laag mogelijk houden zodat zoveel mogelijk ondernemers en organisaties dit kunnen toepassen. Wat het er niet makkelijker op maakt is dat er geen pasklare oplossing is; wat voor de ene groep een verbetering is, kan weer een verslechtering zijn voor de andere. Tijd om de impasse te doorbreken en ik legde de vraag voor aan mijn Super Focus Team. Zij weten tenslotte precies waar zij tegenaan lopen en wat er nodig is.

De oplossing bleek verbluffend eenvoudig en tegelijk briljant: samen met het team is er een module ontwikkeld, waarmee de website in verschillende standen gezet kan worden. Dit houdt in dat een bezoeker van de website zélf de tekst kan vergroten en ook weer verkleinen. Maar ook de kleuren monochroom kan laten tonen, of juist een hoger contrast aanbrengen, of juist in een negatief. En voor wie het wil kunnen alle linkjes worden onderstreept.

Werkend met een module zorgt er ook voor dat ook bestaande websites kunnen ondersteunen met het vergroten van hun toegankelijkheid. Deze techniek is op bijna elke website toepasbaar omdat het in de eigen website wordt geïnstalleerd en geconfigureerd. Hiermee vergroten we het gebruiksgemak voor de voor bedrijven en organisatie aanzienlijk en zijn we een stap dichterbij ons doel om alle websites in Nederland toegankelijk te maken.


Tijdens de MeetUP van 27 september a.s. vertelt René van Maanen meer over zijn team en de toegankelijkheid van websites.

 van  van
Mijn personeel doet geen liefdadigheidswerk

blogs

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

René van Maanen
Je kunt medewerkers zoeken via headhunters of uitzendbureaus, maar je kunt ook navragen bij UWV of een werkplein of zij geschikte medewerkers hebben.

En weer dook iemand weg.....

Danielle Pascal Verzijl
Ken je dat? Men steekt de straat over wanneer je aan komt lopen.

Hebben of tegoed houden

Dorothee Beens
Soms zakte me de moed in de schoenen, tot mijn eigen verrassing kijk ik nu met trots en voldoening terug.

Wat is het verschil tussen duidelijke en eenvoudige taal?

Mieke van Kreuningen
Het lijkt misschien hetzelfde, maar daar denken de geleerden anders over.