Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

Dorothee Beens

De Homo Plasticus

Was eerder al sprake van plastic deeltjes in de placenta en de urine van de mensen, blijkt uit recent onderzoek dat het nu ook is aangetroffen in het bloed. Via de lucht en ons voedsel krijgen we microplastics binnen en dat vindt een weg in ons lijf. Ik krijg gelijk beelden van een nieuw menssoort á la Iron Man maar dan van plastic: de Homo Plasticus.

Eén theelepel

Gelukkig is het nog niet zo ver. Bij de proefpersonen bij wie plastic in het bloed is aangetroffen gaat het gemiddeld om 1 theelepel per 1.000 liter water. Om je een idee te geven: dat zijn 10 badkuipen water. Ik weet nog niet of dit een geruststellende gedachte is.

Effecten op de gezondheid

De aanwezigheid van microplastics in ons lichaam is het onderzoeken waard, want welk effect heeft dit op onze gezondheid? Ik krijg toch een ongemakkelijk gevoel als je zelfs als ongeboren kind blootgesteld wordt aan plastic. En als het in ons bloed zit dan komt dat via onze aderen op alle plekken in ons lijf. Komt het bij onze organen, onze hersenen? Om deze vragen te beantwoorden wordt verder onderzoek gedaan.

Verstandig

Nu ben ik niet zo van afwachten, en Gerben Roskam ook niet. We zijn tenslotte de Home Sapiens, wat zoveel betekent als de verstandige mens. Dus toen Gerben zich meldde met zijn missie hoefde ik niet lang na te denken om de samenwerking aan te gaan. Met Mass Events zet hij niet alleen gave evenementen neer, maar blijft hij samen met zijn compagnon manieren zoeken om dit duurzaam te doen.

Less is more

Onder de noemer Less Mess onderzoekt hij op welke manieren er minder plastic tijdens festivals gebruikt kan worden. Samen met Verschil in Zaken gaan we deze kennis beschikbaar stellen, zodat we straks ook nog kunnen genieten van al die toffe events. En dat we elkaar kunnen ontmoeten met een echte glimlach, en niet 1 van plastic.

Via Verschil in Zaken deelt Gerben binnenkort zijn ervaringen (successen én bloopers) om zijn evenementen te verduurzamen. Wil je meer weten over het onderzoek over microplastics in het menselijk lichaam, lees dan hier het persbericht van de VU.

 van  van
Less is more, en dat geldt zeker voor plastic

blogs

De kracht van 'nieuw'

Dorothee Beens
Dat Meneer van Basten wat te zeggen heeft over een speler van Oranje, dat is op zich niet heel bijzonder te noemen. De reactie van de speler over deze

En weer dook iemand weg.....

Danielle Pascal Verzijl
Ken je dat? Men steekt de straat over wanneer je aan komt lopen.

Houd de aandacht vast, gebruik minder prikkels

René van Maanen
Aandacht voor autisme is in deze hectische wereld erg belangrijk. Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is.

Wat is het verschil tussen duidelijke en eenvoudige taal?

Mieke van Kreuningen
Het lijkt misschien hetzelfde, maar daar denken de geleerden anders over.