Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

Dorothee Beens

Afval als waardevolle bijvangst

Tijdens een training zag ik een deelnemer de doppen van de lege flessen halen en in haar tas stoppen. Toen ze mijn verbaasde blik zag vertelde ze me dat ze deze doppen spaarde voor KNGF Geleidehonden. Deze doppen worden ingezameld en verkocht aan verwerkingsbedrijven die er granulaat van maakt; een grondstof voor plastic producten als bloempotten, pallets en speelgoed.

Ik was verbluft door de eenvoud en het gemak om een bijdrage te leveren. Ik hoef alleen maar een dop van een leeg melkpak af te schroeven en deze in een zak te gooien die aan de binnenkant van mijn kast hangt. Het kost me niets, maar het levert me zo'n goed gevoel op dat ik met 1 gebaar een goed doel steun en een bijdrage lever aan het milieu.

Voor mij was dit het begin om anders te kijken naar hoe ik de dingen organiseer, thuis, maar ook in mijn bedrijf. Om veranderingen tot stand te brengen kun je al met een kleine stap waarde toevoegen. Dat zouden meer mensen moeten weten! (Nu weet je gelijk hoe Verschil in Zaken is ontstaan). Ik help ondernemers om hun verhaal goed voor het voetlicht te brengen, en vooral diegene die het verschil willen maken met hun business.

En het werkt.

Toen ik tijdens een netwerkbijeenkomst pitchte over de dopjes belde een banketbakker mij na afloop; hier wilde hij meer van weten. Binnen zijn bakkerij houdt hij talloze van deze doppen over. In plaats van deze in grote getalen weg te gooien vond hij het een sympathieker idee om deze te doneren aan de stichting. ‘Als ik een ander kan helpen en ook nog eens voorkom dat die doppen op de afvalhoop komen, dan hebben we er allemaal wat aan’.

Weet jij welke waarde jij laat liggen of zelfs weggooit? Wat je normaal als afval ziet, een noodzakelijk kwaad of misschien wel een ergernis zou zo maar heel waardevol kunnen zijn. Voor je eigen bedrijf of voor een ander. Kijk eens met een andere blik, wie weet kun je je zelf en een ander hiermee helpen.

 van  van
Met 1 gebaar een goed doel steunen én een bijdrage leveren aan het milieu

blogs

De kracht van 'nieuw'

Dorothee Beens
Dat Meneer van Basten wat te zeggen heeft over een speler van Oranje, dat is op zich niet heel bijzonder te noemen. De reactie van de speler over deze

En weer dook iemand weg.....

Danielle Pascal Verzijl
Ken je dat? Men steekt de straat over wanneer je aan komt lopen.

Spierarmoede

Een gezond spiersaldo is heel belangrijk.

Hoe zorg je voor een duidelijke lay-out?

Mieke van Kreuningen
Het is een grote ergernis onder Nederlanders: de kleine lettertjes op voedingsetiketten, in handleidingen en bijsluiters.