Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

Dorothee Beens

50 Shades of green

Uit het derde verschenen klimaatrapport van VN-panel IPCC (Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering) blijkt dat het nog erger gesteld is met de veranderingen in het klimaat dan al werd aangenomen. Je zou er bijna moedeloos van worden, maar gelukkig was er ook een lichtpuntje. Als er nu gehandeld wordt, kunnen we grote en onherstelbare schade beperken en zelfs voorkomen. Toen in een artikel werd benoemd dat Nederland de veiligste dichtbevolkte delta ter wereld is, gaf dat ook een mentale boost.

Bij Verschil in Zaken willen we vooral praktisch antwoord geven op de vraag: “Hoe dan?!?” We hebben onszelf de vraag gesteld hoe we vanuit het bedrijfsleven een bijdrage kunnen leveren, zodat we over een aantal jaren niet tot aan onze enkels in het water staan.

Terug redenerend naar ons eigen werkzame leven levert dat beelden op van de hete, lange zomerdagen waarbij alleen nog airconditioning uitkomst lijkt te bieden. Maar ook de grote (soms modderige) plassen op de parkeerplaatsen waar we doorheen moeten om bij onze afspraak te komen. Een aanpak van de omgeving dus, waarbij er meer koelte is en het overvloedige water makkelijk wegvloeit.

Al brainstormend komen we op de volgende ideeën:

  1. - Daken bedekken met grassen en bloemen. Het voordeel is dat het koeler is dan een gewoon plat dak en bijdraagt aan overtollig water opvangen. -
  2. - Parkeervakken betegelen met waterdoorlatende bestrating
  3. - Groenstroken beplanten met bomen die koelte bieden én CO2 opnemen.

Kijkend naar de vele industrieterreinen die ons land rijk is zien we vooral veel beton met her en der een struik. Praktisch en onderhoudsarm ingericht, maar uitnodigend ziet het er niet uit. In de inrichting van de buitenruimte ligt ruimte om zowel aan de slag te gaan met vergroening en klantgerichtheid.

Zo simpel als het in dit artikel staat, zal het in de werkelijkheid vast niet zijn. De vraag is of alle daken geschikt zijn voor begroeiing, en welke grassoort kun je het beste kiezen? Zo is de ene boom de andere niet, en is er vast een logische keuze te maken om deze al dan niet te planten kijkend naar het onderhoud, ondergrond en positie. En is iedere waterdoorlatende tegel ook geschikt voor bestelbusjes of vrachtwagens, of alleen voor personen wagens?

De vragen zijn sneller gesteld dan beantwoord. Verschil in Zaken is dan ook op zoek naar een ondernemer met groene vingers én een ecologisch hart die de antwoorden heeft en samen met ons aan de slag wil om de zakelijke buitenruimte te vergroenen.

 van
Er ligt ruimte om zowel aan de slag te gaan met vergroening als klantgerichtheid.

blogs

Die Ene

Dorothee Beens
Je kunt krampachtig proberen de beste te zijn, maar dan blijf je je ongemakkelijk voelen. Besteed in je voorbereiding hier aandacht aan.

De Homo Plasticus

Dorothee Beens
Via de lucht en ons voedsel krijgen we microplastics binnen en dat vindt een weg in ons lijf. Ik krijg gelijk beelden van een nieuw menssoort á la Iro

Hebben of tegoed houden

Dorothee Beens
Soms zakte me de moed in de schoenen, tot mijn eigen verrassing kijk ik nu met trots en voldoening terug.

Wat is het verschil tussen duidelijke en eenvoudige taal?

Mieke van Kreuningen
Het lijkt misschien hetzelfde, maar daar denken de geleerden anders over.

Hoe verzorg je een goede online bijeenkomst?

Dorothee Beens
Voel je tegenzin om online te gaan trainen, coachen of presenteren? Ik leef met je mee, want live is zo veel leuker en beter. Maar toch…