Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

Danielle Pascal Verzijl

En weer dook iemand weg.....

En weer dook iemand weg......

Ken je dat? Dat je omgeving geen raad weet met je verdriet om de zelfdoding van je dierbare? Men steekt de straat over wanneer je aan komt lopen of duikt in de supermarkt met het hoofd in het chips vak wanneer je dichterbij komt?

En wat, wanneer je signalen geeft dat je dit leven niet meer wilt … niet meer aankunt. Wanneer je uitspreekt dat je liever dood bent? En niemand gaat het gesprek met je aan, wil naar je luisteren. Wordt zelfs bang van je?

Hoeveel impact heeft zelfdoding op een hele samenleving? Maar vooral … hoeveel impact hebben de reacties van de omgeving? Reacties die variëren van gênant tot diep kwetsend, van ontkenning naar beschuldiging en meer. Hoe ga je hiermee om, kan je erover praten, waar loop je tegenaan, wat heb je nodig?

Het start bij vragen om hulp. Want wat jij niet zegt, kan de ander niet weten. En sta je erbij? Weet dan dat wat jij niet vraagt, jij niet kan weten. Ga het gesprek aan, je kan er een leven mee in kaart brengen.

*****

 van
Het start bij vragen om hulp.

blogs

De Homo Plasticus

Dorothee Beens
Via de lucht en ons voedsel krijgen we microplastics binnen en dat vindt een weg in ons lijf. Ik krijg gelijk beelden van een nieuw menssoort á la Iro

Hoe zorg je voor een duidelijke lay-out?

Mieke van Kreuningen
Het is een grote ergernis onder Nederlanders: de kleine lettertjes op voedingsetiketten, in handleidingen en bijsluiters.

Hoe verzorg je een goede online bijeenkomst?

Dorothee Beens
Voel je tegenzin om online te gaan trainen, coachen of presenteren? Ik leef met je mee, want live is zo veel leuker en beter. Maar toch…